Radio4 – Website og midlertidig podcastmotor

I November 2019 overtog Radio4 den landsdækkende FM4-sendetilladelse. Dette medførte også et behov for en hjemmeside, som en del af udbudsbekendtgørelsen.

Der var en række af krav til websitet, heriblandt at hele kanalens bagkatalog af udsendelser skal være tilgængeligt on demand, og naturligvis live-feedet.

Jeg arbejdede med alt fra indledende workshops, kravsspec til design, udvikling og lancering samt optimeringer på websitet. Det var nogle intense måneder, da flere systemer skulle spille sammen.

 

Websitehastighed og caching i fokus

Et af de greb vi brugte langtid på var caching og hastighed. Da sitet midlertidigt leverede data til flere eksterne platforme, indtil et grundlæggende setup kom på plads.

Metadata og datastruktur til podcasts

Noget af det, som vi brugte en del krudt på var, at få styr på metadata til podcasts og podcast feeds. Herunder særligt apple’s datastruktur. Da der fra start ikke var en podcast motor klar. Derfor byggede vi podcast feeds op vha en speciel SFTP løsning.

Derudover leverede vi indbygget i websitet et sendeplans værktøj, der ligeledes kunne feede udsendelsesdata til diverse eksterne services, indtil et planning værktøj kom på plads.