Odense hashtags

Har du også svært ved at følge med i hvad der sker i Odense? Så er du ikke den eneste, men hey, det er jo positivt fordi de rer så meget gang i byen. Jeg har prøvet at samle en liste over hashtags her. Men du må meget gerne hjælpe mig og melde ind hvis der er flere, eller nye som skal med på listen. Kontakt mig på min mail, eller via twitter – fortæl mig hvilket hashtag, og lidt om hvad der kommer af indhold der, så vender jeg retur.

Og lad os så kigge på alt det lækre indhold

#Odense – Twitter og Instagram

Den første du får er #Odense – Den giver egentlig sig selv og er en meget almen/generel i forhold til hvad der rører sig i Odense. –

Jeg ville gerne have vist tweets fra dette hashtag – Men det ser udtil, at nogle bots synes det er sjovt at spamme med stødende indhold på dette hashtag, så jeg har fjernet det igen, da jeg ikke ivl have det embedded på min side. – Men du kan jo selv hoppe over på Twitter og Instagram og kigge med 🙂

#MitOdense – Instagram

#MitOdense er en instagram profil, der er startet af min gode ven Jakob Faust. Tanken er, at profilen skal vise skæve vinkler og brug af Odense gennem beboernes øjne. Ikke kommunen eller Fyens Stiftstidende. Profilen skifter hver uge “redaktør”, som så har lov til at vise lige præcis hvad og hvad redaktøren benytter Odense til. Profilen hedder Mit Odense, og alle er velkomnetil at deltage via #MitOdense hashtagget.
Hashtagget bliver også benyttet på Twitter. Og så kan du også finde Mit Odense på Facebook

 

#NyOdense – Twitter

Ny Odense er tænkt som et hashtag der skal rumme den udvikling som Odense er i gang med, både på et fysisk og mere mentalt/meta agtigt plan. Odense er ved at få en ny tankegang, en ny kultur, og en masse nye virksomheder. Det er positive forandringer, som giver en fornyet tro og håb på Odense.

 

#NyOdense – Instagram

Ny Odense er naturligvis også oprettet på Instagram, så vi alle kan følge med i udviklingen.

Du finder i øvrigt også NyOdense på Facebook

 

#OnThePlateOdense – For madelskerne

Dette hashtag er oprettet af profilen ved selvsamme navn. Profilen hylder den kulinariske opblomstring som Odense har opelvet de seneste år, og det er fantastisk at finde inspiration til hvor du skal prøve at spise næste gang.
Du finder dem  på twitter, Instagram og Facebook. Bag profilen står Kristine M. Konopka.

 

#Mitaftryk

Egentlig blev #Mitaftryk oprettet i forbindelse med kommunalvalget 2013 i forbindelse med en kampagne der skulle få unge til at stemme til KV13. Hashtagget er en del af kampagnen af samme navn, som er lavet af Stupid Studio for Odense Kommune. Nu bruges hashtagget til at vise at man sætter sit præg på Odense by. Du finder også profilen på Facebook

#Odensepol

Et af de hashtags jeg egentlig ikke selv er så vild med. Nok mest fordi det er politik, og i DK er det desværre lig med støj. Men der kommer også gerne indhold her, før end det gør i Stiften. Og det er faktisk muligt at komme direkte i dialog med både Anker og Steen Møller her.

#OdenseBy

Hashtagget, har jeg fået at vide af Christine Dalgaard, bruges af By- og Kulturforvaltningen i Odense kommune. Lyder det kedeligt? Det er det altså ikke. Der kommer masser af spændende indspark herfra, både på Twitter og Instagram.

#FraGadeTilBy

I forbindelse med omdannelsen af Thomas B Thriges Gade til en del af byen, i stedet for en gennemkørsels vej, blev der oprettet et hashtag til dette. Hashtagget benyttes stadig vedrørerende omdannelsen. Du finder hashtagget både på Twitter og Instagram. Fra Gade til by  er også en profil på Instagram

#TB15 – #Tinderbox (Dette skifter hvert år)

Tinderbox skal køre for første gang her i 2015, så det bliver spændende at se hvad vi kommer til at opleve her i Odense til Tinderbox. Tallet efter #TB angiver årstallet.

#condevdk – Web og udvikler konference i Odense

#condevdk er en konference der er lavet af to dygtige drenge fra Odense, som ønskede at lave en web og udvikler konference, der skal danne rammen for at samle udviklere i et fællesskab. Læs også min opsummering af 2015 #condevdk

#SDUdent – Dækker studielivet på SDU

Dette hashtag er, så vidt jeg ved, lavet af online afdelingen på SDU’s studentermagasin RUST. Hashtagget bruges primært til at tagge indlæg der rummer studielivet. Jeg har set det anvendt på både twitter og Instagram.

#Twodensebar – Meetup i Odense for folk på Twitter

Den der kalder “hvornår er den næste “Twodensebar”, eller “Er der snart #Twodensebar”, plejer at være den der skal arrangere det. Arrangementet er åbent for alle, men foregår altid i Odense – Det hedder sig i hovedreglen, at folk skal være på Twitter – Hvilket er forståeligt nok, da det hvad vi snakker om meget af tiden, men ikke kun det.

#LikemindOdense – Netværksmøde i Odense

Likemind er et uformelt netværksmøde der foregår hver d. 3. fredag i måneden i flere storbyer verden over. Likemind Odense foregår på Nelles i overgade fra kl 8-10, på den tredje fredag i måneden. Kig med i gruppen på Facebook.

#ThisIsOdense – Uafhængig kulturblog om Odense

This is Odense er en sammenslutning af flere forskellige personer,der hver uge giver deres anbefalinger og anmeldelser af hvad der sker i Odense. Det er helt sikkert værd at tage et smut forbi. Der er også god aktivitet på både instagram og twitter hashtagget. Derudover kører de også en blog ved siden af de ugentlige anmeldelser, den finder du her

#Odenseerawesome – Well. Når noget er fedt i Odense

Historien bag kender jeg ikke så meget til. Men mantraet er rigtig nok – Odense er sgu awesome…
Bagmandenbag hashtagget er Ronnie Hansen, der står bag Odense & Co, Odense Kommunes satsning der støtter op om både Tinderbox, Karrusel, HCA Festivals og Odense  Film Festival mm.

#Karruselfest – Hashtag for Karrusel festivalen

Hashtagget for Odense nye gade fest, Karrusel. De brugte det selv sidste år. Dejligt med et event hashtag uden årstal i røven 🙂

#Phonofestival / #Phono15 (årstal afhængig)

Dækker Phono festivallen i Odense. Phono er en festival for elektronisk musik. Så på det hashtag finder du billeder, information og diskussioner omkring Phono festivallen

#IgersOdense – Flotte billeder af Odense

Anders Kjærsgaard har fortalt mig, at han startede med at lave dette hashtag på Instagram for at kunne samle billeder fra Odense på instagram under et tag. Anders selv tager rigtig gode og flotte billeder, så det er ikke bare selfies.

#havnekulturfestival – Hashtagget for Odense Havnekulturfestival

Havnekulturfestivallen kan i 2015 fejre sin 10 års fødselsdag. Der er ikke så meget aktivitet på det lige nu, men mon ikke det kommer lige om lidt. I år starter festivallen med åbningen af “Byens Bro”

#OBDK – “Øens hold”

Hashtag der vedrører Odense Boldklub.Her er både resultatopdateringer, og diskussioner i gang, alt sammen relateret til OB.

Branche specifikke Odense hashtags

Der er kommet lidt branche specifikke hashtags til, som jeg egentlig gerne vil liste op her, da jeg synes de fortæller om hvad der sker i Odense

#Odensehealth

Her findes der en lang række opdateringer, som er specifikke inden for sundhedssektoren, især med fokus på innovation og teknologi.

#OdenseRobotic

Odense er Danmarks robot hovedstad. Og med 2 af Danmarks største robotvirksomheder,  og en international robotkonference på vej, er det nødvendigt med sådan et hashtag.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: