Netværk dig til studiejobbet

Du skal bruge både online og offline måder for at få et job

Benyt både online og offline netværk til, at få et studiejob inden for kommunikation. Her er lidt tips, så du kan netværke dig til et studiejob.

Hvad gør du, når du har været i gang med studiet lidt tid, og arbejdet med dine kompetencer, og du skal til at lede efter og søge jobs? Her kommer der lidt hjælp til, hvordan du netværker dig til det.

 

Jobportaler er ikke den eneste indgang til jobbet

Det første du skal huske når du søger efter et job er, ”It’s not WHAT you know but WHO you know.” Mange af de jobs, som er ledige bliver typisk ikke slået op på job portaler, men besat direkte gennem netværk.  Her må du ikke misforstå mig, det handler naturligvis også om dine kompetencer, uden de rette får du ikke jobbet.

 

Der er bare lige den hage ved det, at hvis du først kender nogen i virksomheden, eller de har hørt positivt om dig, så står du altså bare bedre. Derfor kan du ligeså godt få det vigtigste at vide – I kommunikationsbranchen handler det meget om netværk og referencer. LinkedIn kan skaffe dit et studiejob, eller kontakter Jeg har selv fået 2 af mine 3 studiejobs gennem offline netværk.

 

Måske findes drømmejobbet via de sociale medier

Jeg har forhørt mig ad på twitter, omkring LinkedIn, i forbindelse med karriere og jobs. Og ja, der er faktisk mange folk, som får job derigennem.

 

Kender du Michael Lemberg? Han fik job hos Facebook fordi de fandt ham gennem LinkedIn. Derfor bør du til at starte med, opbygge dit netværk allerede i dag. Du skal være fokuseret på det både offline, og online netværk.

 

Offline netværk skal også benyttes De offline netværk kan jeg ikke hjælpe dig så meget med, men du naturligvis skal netværke med både nye og ældre medstuderende. Undervisere er typisk også glade for at netværke.

 

Derudover bør  du engagere dig i forskellige faglige organisationer (det behøver ikke kun, at være fagforeninger). Du kan også tænke videre, det er måske din nabo, eller en kammerat fra fodboldholdet, som sidder inde med jobbet?

nelles

Frivilligt arbejde kan måske hjælpe dig til et studiejob

Engager dig i studieorganisationer og lav evt. frivilligt arbejde. Et godt sted, hvor du kan netværke er til de sociale arrangementer på dit studie. Det kan både værre dem med, og dem uden alkohol.

 

Plej dit netværk

Når du er begyndt at arbejde med dit netværk, så husk at nurse det. Netværk er ikke bare en malkeko, hvor du får noget ud af det. Du skal også gerne give noget igen. Hvis du ligger inde med god viden, eller et job, som du ikke selv kan eller vil have, så del det . Så er andre, forhåbentlig også villige til, at give dig tilbage.

 

Netværket skaffer dig naturligvis ikke bare lige jobbet, de skal gerne vide, at du står og mangler et job. De skal også gerne vide, hvilken type job du søger. Hvordan du gør dem opmærksom på det, er op til dig selv, og varierer nok også efter hvem det er. Du kunne prøve med en mail. Og vær endelig ærlig – Drop den dårlige undskyldning for at tage kontakt.

 

Brug sociale medier til at netværke dig til et studiejob indenfor kommunikation

Du kan også benytte dig af networking på Twitter og LinkedIn. Find personer, der arbejder indenfor kommunikation. Det kan også være ansatte hos den virksomhed, eller i branchen du gerne vil arbejde i. Skriv og del relevant indhold. Relevant indhold kan du f.eks. dele via en blog eller hjemmeside.

Du kan jo starte med at give mig en kommentar med på vejen på twitter.

Hvis du vil se mere om, hvordan du benytter dig af LinkedIn til at finde et job, så vil jeg anbefale at du besøger Morten Viums hjemmeside om LinkedIn.

Leave a Reply

%d bloggers like this: