Her er lidt inspiration til content på din Facebookside

Til tider går man bare lidt i stå. Og inspirationen kan mangle lidt til de kreative vinkler.

I vores tid med data, visualiseringer og lettilgængelig information er nettet fyldt med værktøjer som kan hjælpe os.

 

1) Svar på brugernes spørgsmål, som de ikke stiller dig

Et af mine nye yndlingsværktøjer hedder nemlig Answer The Public. En af mine gode kollegaer, som er tekstforfatter har introduceret dette fantastiske for mig, og jeg må sige det
Det fungerer meget enkelt – Indtast dit tema, og vupti – programmet returnerer de forskellige  søgninger på nettet, som relaterer sig til dit emne – Det er simpelt, og let.

 

En simpel søgning på ordet bil kan ret hurtigt give 20-30 forskellige vinkler du kan have på dit indhold – hvis det altså er det der er dit tema – Men du har vist allerede fanget pointen. Du får visualiseret spørgsmål som folk stiller i deres søgninger, men også præpositioner.

2) Fakta og en kreativ vinkel er konge!

Hvis der er noget, som er overbevisende, så er det fakta og tal. Især fra en pålidelig kilde. Hvis du kan finde en kreativ vinkel på dine egne indsigter i markedet, så kan du komme rigtig langt. Både på social, men også på PR fronten. Danmarks Statistik er et godt sted at finde vinkler til dit indhold, og så kombinere det med dine egne indsigter. Se fx bare deres egen undersøgelse om gennemsnitsdanskeren, og videoen de har lavet nedenfor.

PS. 42 % af danskerne læser stadig avis dagligt!! Jeg er chokeret. Eller også læser alle pendlerne bare gratis aviser?

3) Reddit – Stedet hvor alt starter, før det kommer på Facebook

Det er ikke for sjov, at Reddit kalder sig “The Frontpage of the Internet”. Gennemsnitsdanskeren kigger nok primært Facebook igennem som det første om morgenen for at få nyheder og inspiration. Men indholdet skal komme et sted fra, og Reddit er bare first movernes legeplads.

Der er iøvrigt også en grund til, at MetroXpress ofte finder indhold, som handler om USA, som de laver historier på – De hapser det fra Reddit.

Men Reddit er meget mere end klikbait og andet. Der er også spørgsmål og intelligente debatter, som kan give inspiration til indhold. Og så kan du få et godt grin indimellem.

 

Giv den gas!

Du kan jo også altid bruge kattebilleder – Det er sikkert og nemt. Men du er jo nødt til at variere dit indhold. Og derfor er det rart med lidt forskellige steder til at finde inspiration – Alle værker bygger oven på andre værker. Så det er helt ok at lade sig inspirere. Nøglen ligger i variationen.

Hvor finder du inspiration til dit indhold?

Leave a Reply

%d bloggers like this: