Sådan Mestrer du ChatGPT – Hemmeligheden bag det Perfekte Prompt

monitor screen showing chatgpt landing page

For 2 år siden dykkede jeg ned i en stor undersøgelse hvor jeg testede syv forskellige generative AI-værktøjer for at afgøre, om de kunne erstatte menneskelige tekstforfattere, især inden for teknisk long term content. Og lad os bare sige.. De dumpede med et brag.

Men tiderne ændrer sig. Teknologien bag generativ AI har udviklet sig hurtigt, og de begrænsninger, jeg først stødte på, er blevet mindre. Heldigvis

Jeg har både privat og på arbejdet brugt lang tid på at undersøge hvordan man rent faktisk udnytter det bedst muligt. Og jeg mener i hvert fald selv, at jeg har knækket en del af nøden her.

Og nu synes jeg faktisk at vi skal komme til prompt frameworket.

Det perfekte prompt framework til chatGPT

Efter mange tests og eksperimenter har jeg udviklet en ramme, der kan hjælpe med at få det bedste ud af AI skriveværktøjer. Rammen består af fem komponenter:

Situation: Definer rollen for din AI

Præcision: Specificer opgaven.

Vejledning: Sæt tonen og stilen.

Eksempel: Giv en reference.

Output: Definer strukturen.

Frameworket er i min optik rigtig godt til at give ChatGPT klare specifikationer på det du ønsker, og det er i mange tilfælde tættere på det du forventer end bare at skrive “Lav en facebook annonce for Min webshop som sælger tøj”.

For du skal forholde dig til nogle ting. Præcis som du ville blive bedt om hvis du briefer en tekstforfatter. En bil er jo heller ikke bare en bil.

Et eksempl på anvendelse af prompt frameworket

Lad os tage et eksempel for at illustrere, hvordan denne ramme kan anvendes i praksis:

Situation:

Du er en marketing tekstforfatter for min webshop der sælger børnetøj

Præcision:

Lav et udkast til et nyhedsbrev, der vil informere folk om et bestemt emne/produkt/begivenhed og få modtageren til at klikke og læse den fulde historie.

Vejledning

Indled nyhedsbrevene med en god hook, og brug psykologiske triggere som fx fear of missing out og nysgerrighed

Eksempel:

Her er et eksempel på en tidligere e-mail, der klarede sig godt. Følg denne tone og stil.

Output:

Lav to variationer, hvor den ene er fokuseret på det det danske marked, primært rettet mod mødre, og den anden generelt rettet mod fædre der kunne være i markedet for at købe vores produkter.

Så skal du bare i gang med at bruge mit prompt til chatGPT

Mens AI skriveværktøjer har gjort betydelige fremskridt, er de stadig ikke klar til at erstatte menneskelige tekstforfattere fuldstændigt, især inden for tekniske emner. Men ved at kombinere AI’s hastighed og effektivitet med menneskelig indsigt og ekspertise kan vi skabe indhold af høj kvalitet på en mere effektiv måde. Med den rette ramme og tilgang er mulighederne uendelige. Lad mig endelig høre hvis du skal bruge hjælp til at komme i gang i din virksomhed

%d bloggers like this: