Hvad deler du på facebook?

Har du styr på privatindstillingerne?

Rigtig mange har sørget for, at de kun deler med deres venner på facebook, andre deler alt med offentligheden. Det kan man ret nemt ændre i sine privatindstillinger.

 

Nogle sites lever af at trolle

Men desværre ser vi også det modsatte. Nogle Facebook-sider har endda gjort det til deres levevej, at viderebringe forskellige opslag fra Facebook, som måske ikke var tiltænkt at komme videre. Her finder vi f.eks. Admin Jensen og andre lignende sider, som også gerne troller andre steder på facebook en lige deres egen side.

Selvom der på de forskellige sider bliver gjort lidt ud af at sløre afsederne, så skal der ikke nogen stor indsats til på Facebook eller google for at finde frem til personerne.

 

Når vi samler privatlivet og det professionelle på en platform

Der hvor det går hen at blive problematisk med netop Facebook er, at det bliver samlingssted og koordineringssted for en masse aktiviteter og fora på nettet. Mange af disse fora lå tidligere adskilt på deres helt eget domæne, og her var det let at være anonym. Det bliver mere og mere problematisk, da Facebook er samlingssted, for frivillige aktiviteter, private interesser og kommercielle interesser.

 

Logger du ind med Facebook oplysninger andre steder end på Facebook?

Vi bruger facebook til at logge ind på forskellige services, der reelt set er uden for Facebook, vi bruger det til at kommentere på nyheder, direkte på mediernes sites, f.eks. fyens.dk – Vi gør det fordi det er nemt lige at trykke log ind med Facebook, i stedet for at udfylde en profil.

 

Likes og data – Der er penge i falske sider

Men rigtig mange sider bliver også oprettet på facebook for egentlig bare at høste dine oplysninger. F.eks. R.I.P sider. Det er nok en af de mest modbydelige former for at skaffe sig adgang til data. Om det så reelt set er det de benytter sidernetil, det kan man ikke nøjagtigt fortælle, men chancen for, at det sker er ret stor, ifølge forskellige artikler hos bl.a TV 2, Berlingske og ifølge denne forsker fra ITU i København

 

Og der findes masser af virksomheder der lever af at høste oplysninger om deres brugere. Ligesom der også findes virksomheder, som sælger falske likes.

Skriv et svar