Internettet er fyldt med gratis goder, der ikke sælger dine data

Nogle medier har typisk en tendens til at sige at gratis= dårligt eller gratis= udnyttelse af dine data

Men det er slet ikke sådan det forholder sig. Du er ikke den første der har stået og manglet det du gerne vil have, så derfor er der nogle søde mennesker, der tror på, at man godt kan give ting til hinanden – Uden at der er en bagside af medaljen

 

Grafik og billeder

Skal du fx bruge gratis billeder, som er højt opløste, så tag et kig på TheStocks.im. Du bliver overvældet over hvor meget guld du finder, som du må bruge ganske gratis, så længe du overholder Creative Commons Licensen.

Står du og mangler lige det sidste touch på din præsentation, dit CV eller noget andet, så kig på Behance. En masse grafikere og designere har uploadet noget af deres arbejde dertil, og der er virkelig fed inspiration at hente.

Skal du bruge ikoner af en bestemt slags så er Iconfinder helt sikkert værd at kigge på. Det er et dansk foretagende, hvor der er gratis ikoner i læssevis, og hvis det ikke er nok, så er der mulighed for (for en lav pris) at køb endnu flere. Du kan sortere resultaterne, så du kun får vist de gratis når du søger.

 

Billedredigering

Skal du bruge en simpel billedredigering, der kan lidt mere end paint, så er Pixlr virkelig et godt alternativ til det meget tunge Photoshop, der også er bekosteligt. Det fede ved Pixlr er, at det kan køre i din browser, og du behøver ikke skrive dig op til noget, eller logge ind for at bruge programmet.

 

Web

Skal du bruge et flot HTML template, så tag et kig på HTML5up.net. Det er også her skelettet til min egen hjemmeside stammer fra.

Derefter har jeg importeret det ind i det gratis og Open Source CMS, Umbraco. Det bliver lavet i Danmark, og det er nogle rigtig flinke mennesker der står bag, og der er et kæmpe communicty der står bag – Og så er det faktisk næsten lige så let som WordPress, hvis du bare gider læse og sætte dig lidt ind i det – Du har ikke så mange plugins som i WordPress, men hvis du gerne vil have fingrene ned i det, og lege med det, så gør det – Du lærer rigtig meget af det, og det kan ikke gå værre end galt – og så har du naturligvis taget en back-up inden 😉

Hvis du virkelig vil have fingrene ned i kode, så er Codecademy helt sikkert stedet du kan starte. Her er alt fra HTML til CSS og JavaScript undervisning. Så nu er der ikke nogen undskyldning for ikke at turde kaste sig ud i det.

 

Indhold

Skal du bruge et godt sted til dine artikler, eller et sted du kan finde inspirerende indhold, så tag et kig over på Medium. Alle kan oprette en artikel (uanset sprog) og herfra dele den. Det er billigere end at have sit eget website, men det er også en mulighed for at samle noget af det indhold der interesserer dig.

Jeg vil næsten garantere for, at du finder noget der interesserer dig – om ikke andet, så synes jeg du skal tage et kig på det dejlige simple design, hvor der er fokus på indholdet, fremfor dumme reklamer og andet der stjæler fokus.

 

Samarbejde og kommunikation med teams og kollegaer

Hvor tit har du ikke oplevet, at man benytter Facebook som intranet i din lokale forening, eller i frivilligt arbejde? Og hvor tit har du ikke også oplevet, at e-mailen er ineffektivt til at samarbejde når man er mere end 2 personer?

Trello kan bruges til at holde status på jeres forskellige projekter, og mulighed for at kommentere på opgaverne.

Slack kan bruges til at kommunikere hurtigt omkring opgaverne, og jeg har allerede skrevet et længere indlæg om hvorfor Slack er et godt redskab til intern kommunikation. Men kort fortalt, så er det et redskab til arbejdsrelateret chat, så man kan samarbejde, uanset hvor man befinder sig, så længe der er internet forbindelse, er det muligt at kommunikere.

Det her var bare en lille liste over værktøjer jeg finder brugbare – Den er på ingen måde komplet, og der findes mange flere derude – Hvilke gratis værktøjer kan du ikke undvære?

Leave a Reply

%d bloggers like this: